Reiseblogg fra en Calderist, uke 29

Pisa

I høst skal vi til Italia, og det krever sine forberedelse. Følg vår reiseblogg her.....

Av Jannecke Jensen, 2. alt i Caldera

u29bilde_300x400_300x400

 

Ingen ting er som å møte sommeren med solkrem is og... notehefte!?!

For de aller fleste er sommerferien forbunnet med uteliv, sol, bading og tid med familien. Men for en Calderist, som meg, har sommerferien en ekstra dimensjon i år; sang, pugging av tekst, bevegelser og litt mer sang. Koret mitt er nemlig påmeldt på både konsert og konkurranse i september, og da gjelder det å finterpe gjennom sommeren, sånn at ingen ting er glemt når høstens øvelser skal i gang igjen.

Nå er det heldigvis lenge til september, så jeg kjenner ikke på presset så mye, ennå. Men jeg tenker på sang ganske ofte, det innrømmer jeg - bare ikke helt de jeg burde tenke på.  For som den 2. alten jeg er, så er det morsommere å leke sopran enn å pugge på «thm thm ba, dm dm dm dm dm dm dm ba dap» i relativt dypt stemmeleie. For de av dere som lurer, så er det teksten min til Sweet dreams.

Vi synger når vi kan

u29 Busskluss_300x409

Nymotens teknologi er godt utbredt, også i koret. Vi tar opp sangene på mobilen hver øvelse, og så øver vi i dagene mellom øvelsen. Innimellom sniker disse opptakene seg inn i spillelistene mine, og det er ikke alltid like heldig. For om du er av de som reiser med tog,trikk eller buss, og plutselig ser en litt godt voksen dame med øretelefoner bråreise seg fra setet, brummende på dam dap, mens hun gjør flagrende bevegelser med armene, skal du ikke se bort i fra at det er meg - som helt har glemt at jeg ikke er på korøvelse, men på toget - syngende og dansende etter nettopp Sweet Dreams.