Reiseblogg fra en Calderist, uke 30

Pisa_200x274

I høst skal vi til Italia, og det krever sine forberedelse. Følg vår reiseblogg her.....

Av Jannecke Jensen, 2 alt i Caldera

 

u30 Sjokkmail

Det er så deilig å ha litt kontroll på sanglivet – være litt oppesen, og tillate seg å ligge på solstolen uten notearket…. Høres jo for godt ut til å være sant, så også denne historien.

Har dere noen gang opplevd jobbsjokk? Det er ikke så ofte det inntreffer, men for oss i Caldera var det akkurat det vi fikk her om dagen. For mens vi sitter på jobben og aner fred og ingen fare, har kontroll på alle sanger som skal synges i Italia, da kommer sjokkmailen fra dirigenten:

 

«Nå har det skjedd at festivalledelsen i Lucca ikke aksepterte at Virgo carens criminibus er italiensk, men portugisisk.  Vel, da er det bare å hive seg over noe nytt. Jeg skal sørge for å lage stemmefiler og sende så snart som mulig. Alle må kunne sine stemmer når vi begynner igjen den 12.8. Ønsker dere alle en riktig god sommer.  Kos dere med fin musikk og ha alltid notene med.»

 

Det blir jo ingen god sommer av dette…. Jeg har da aldri øvd inn en sang jeg ikke har hørt, sett eller kan uttale teksten på. Her må det skjerping til. Nå må det virkelig pugges, lyttes, grines, fortviles og gledes inntil dette sitter på et vis. Så der jeg før nynnet på den relativt enkle «thm thm ba..» skal jeg nå øve inn totalt uforståelig latinsk «vere languores nostros ipse, ipse tulit, languores, languores nostros ipse tulit». Altså en sang om Ibsen og hans språk: ipse(n) languores…..

Joda, sommer’n blir nok god den, i 2016….. 

tidligere artikler finner du her:

Reiseblogg fra en Calderist, uke 29