Reiseblogg fra en Calderist, uke 34

Pisa_200x274

I høst skal vi til Italia, og det krever sine forberedelser. Følg vår reiseblogg her......

Av  Anne-Britt Henriksen, Dirigent

Dirigent i farta
Dirigent i farta
Første øvelse etter ferien.  Det kribler i hele meg.  Alltid herlig å sette i gang igjen og å møte verdens beste kordamer igjen etter en lang ferie.  Eller, sa jeg ferie? Facebook viser nemlig at det har vært hektisk aktivitet denne sommeren.  Så nær som alle har hatt med seg noter på ferie. På bilder som legges ut ser jeg strandbagger med noter, solstol og noter, koffert og.............ja, noter.  Snakk om innsats.
 
Og hva skyldes denne voldsomme øvingen? (Må jo innrømme at det ikke pleier å være sånn hver sommer).  Jo, da ferien såvidt var begynt fikk jeg vite at vi måtte bytte ut et av numrene vi hadde ført opp til konkurransen i Lucca.  Jeg ble temmelig blek der jeg satt, men skjønte at her måtte det handles.  Tok umiddelbart kontakt med gode dirigent-venninner, Tove Ramlo og Anne-Karin Sundal Ask, og vips - etter 10 sekunder kom første mail fra Anne-Karin, og ikke lenge etter hadde Tove svart.  Begge kom med samme forslag, så da var valget enkelt.  Vere languores nostros av Antonio Lotti.  Et nydelig stykke. Notemessig ganske så greit, men krevende musikalsk og for stemmen.
 
Men vi var jo ferdig med øvelser for sesongen.  Jeg fant noter på internett, og disse ble distribuert til korets medlemmer sammen med en utrolig vakker innspilling av stykket (Det norske jentekoret) med følgende beskjed:
 
Denne må kunnes til første øvelse etter ferien.
 
Litt senere sendte jeg også ut en lydfil som de kunne øve fra.
uke34d_1000x666
Glade for å se hverandre igjen etter en lang sommerferie

Første øvelse. Klemmer og oppvarming var unnagjort og jeg ber dem finne fram Vere languores nostros. Vi setter i gang. Her har det blitt jobbet i sommer. Det var bare å synge igjennom og å begynne å lage musikk. For en fantastisk opplevelse. For en glede det er å være dirigent for denne gjengen.

Og for no'n damer!!! Bedre finnes ikke.

Jeg gleder meg til fortsettelsen fram mot konkurransen i Lucca de første dagene i oktober.

tidligere artikkler finner du her:

Reiseblogg fra en Calderist, uke 32

Reiseblogg fra en Calderist, uke 31

Reiseblogg fra en Calderist, uke 30

Reiseblogg fra en Calderist, uke 29