Reiseblogg fra en Calderist, uke 36

Pisa_200x274

I høst skal vi til Italia, og det krever sine forberedelser. Følg vår reiseblogg her......

Av Cecilie Stenersen, 2 sopran i Caldera

Caldera29
Oslo 2010

Etter 5 års fravær fra kor klarte jeg endelig å prioritere det i kalenderen min. Og jeg fikk lov til å begynne igjen i Caldera!

Hurra!

Jeg har ei venninne som i denne perioden har prøvd å verve meg til et annet kor. Og selv om det er et blanda kor og jeg syns det er herlig med herrestemmene i bunnen, var det ikke aktuelt for meg å begynne i et annet kor enn Caldera hvor jeg allerede hadde en historie.

Det er selvsagt på grunn av de herlige, rause og flinke damene som synger i koret, og ikke minst på grunn av en entusiastisk og dyktig duracellkanin av en dirigent! Og dessuten skal du lete lenge etter dyktigere 2. alter, så dybden i bunnen har Caldera så det holdet for meg!
 
DSC03061
I Barcelona 2013, klar for kirkemusikk konkurransen

Bredden i repertoaret er også noe jeg liker veldig godt. Vi synger vanskelige korverk av for eksempel Knut nystedt, fengende pop av Gabrielle, og det meste imellom.

I fraværet har jeg vært på så og si alle konserter og opptredener koret har hatt og det har klødd i stemmebåndene etter å være med hver gang! Og nå får jeg altså igjen lov til å være med på korkonkurranse med disse damene.

Det er kanskje akkurat denne perioden opp mot en konkurranse jeg liker aller best. Alle jobber veldig målretta, både på øvelser og imellom. Det vil ikke forundre meg om du møter en syngende Calderist med øvelsesopptak på ørene i skogen, på kontoret, på bussen (selv om jeg tror de fleste prøver å unngå og synge på bussen skjer det nok allikevel). Og når vi setter sammen resultatet av all denne jobbingen klarer vi å skape fantastisk musikk. 

Internasjonal korkonkurranse på Malta 2011
Det ble noen premier på oss i Malta 2011

Og vi håper at vi igjen kan få oppleve et øyeblikk som for eksempel det vi hadde i Riva del Garda på en konkurranse i 2006 hvor vi klarte å gi oss selv gåsehud og alle nærmest løp euforiske ut av en fantastisk steinkirke etter å ha sunget Knut Nystedts Marys Song. Steinkirken holdt på tonene i rommet og sammen klarte vi å skape magiske øyeblikk og mestret vanskelige parti vi knapt hadde klart før. Slikt bygger et godt lag!

Jeg ble veldig glad da vi fikk presentert konkurranseprogrammet, for mye av repertoaret har jeg sunget med Caldera (da Kor uten Navn) i konkurranse tidligere. Og konkurranseprogram har vi terpet og jobbet så mye med at det sitter som spikra. Det er bare det at denne gangen er jeg 2. sopran i stedet for 1. sopran...

Men siden stemmen min liker det veldig godt legger jeg gladelig ned noen timer ekstra øving på en ny stemme for å skape herlig musikk med disse damene.