Reiseblogg fra en Calderist, uke 40

uke 40 reiseblogg 1

Ny internasjonalkonkurranse for Caldera, blir det gull denne gangen også?

Av  Bergljot Geist, Leder og 2. alt  i Caldera

DSC00789
Bergljot innleder banketten på Malta 2011

30. september reiser damekoret Caldera til Italia for å delta i korkonkurranse. Det er første gang at denne konkurransen, Puccini International choir competition, blir arrangert. Selve konkurransen foregår i Torre del Lago i Viareggio. Caldera deltar i to klasser; damekor og sakral. Vi møter kor fra 14 meget gode kornasjoner der de fleste fra Øst-Europa, men den viktigste konkurrenten er koret selv. For to år siden deltok Caldera i konkurranse i Calella i Spania, og kom hjem med tre gull etter å ha stilt i tre klasser, så damene har høye forventinger til seg selv og går for gull denne gangen også.

Caldera er blitt et erfarent konkurransekor etter å ha deltatt i flere nasjonale- og internasjonale konkurranser, der majoriteten av dem har resultert i gull, og to ganger har koret gått helt til topps og vunnet Grand Prize som konkurransens beste kor.

Slike resultat kommer ikke av seg selv. Medlemmene legger ned mange timer med arbeid. Det øves hjemme, på tog og buss, på trening.  Opptak fra siste øvelse går jevnt og trutt og hodetelefonene er calderistenes beste venn. Det er helt sikkert blitt sunget en og annen strofe uforvarende høyt, men slikt blir det bare god stemning av når man står i kassakøen eller på bussen hjem. Seminarer og konserter hører også med til oppkjøringen mot konkurranser, så de siste månedene har vært en hektisk tid.

uke 40 AB
En fornøyd dirigent på banketten i Wien 2009

I internasjonale konkurranser representerer vi Norge og Nittedal. Det ønsker vi å gjøre på best mulig måte derfor er korantrekk bunad. Det er et staselig syn når Caldera strår på scenen og sølvet skinner. Romeriksbunaden får følge fra både Norland, Sogn og Telemark for å nevne noen.  Ingen er så fine som vi da.  Og når vi i tillegg synger de vakreste norske folketoner da er korlivet helt topp.

Caldera har egen hjemmeside og er både på facebook, twitter og instagram, så er det noen som lurer på hvordan det går skulle det være muligheter å følge med.

Så da er det bare for oss å si A PRESTO!